Tuum: naam voor een modulair banking platform

Opdracht: Naam voor een modulair ‘banking’ platform
Opdrachtgever: Modularbank

Naming vanuit de kern: Tuum

Pionieren in de wereld van financiële technologie. Op het platform voormalig bekend als Modularbank werd een nieuw financieel tijdperk ingeluid. Daar werd voor het eerst ingespeeld op de behoefte aan flexibele fintech oplossingen. Maar wat doe je als de markt zich ontwikkelt en jouw naam geen merknaam meer is, maar een algemeen gebruikte term?

Dan is het tijd om opnieuw het onderscheid aan te tonen. Met een nieuwe identiteit en merkessentie, design en nieuwe naam. Het doel? Van de inmiddels beschrijvende categorie aanduiding naar een onderscheidend merk.

Dit was het vraagstuk waar Verve mee naar ons stapte. Zij vroegen ons mee te denken over een merknaam die op een positieve manier op zou vallen in de markt. Door het voorafgaande strategische proces werd een merk ontdekt dat handelt vanuit de kern van de klant. Modularbank bleek zich te nestelen in het hart van de organisaties waar zij voor werkt, om hen zo van binnenuit sterker te maken voor de buitenwereld. ‘Technology at the heart of your business’ werd ontwikkeld.

Aan ons de taak die merkessentie eer aan te doen met een pakkende merknaam. Een merknaam die past bij een fintech, bij voorkeur met een link naar de Estse roots van het bedrijf.

Tuum.

Dus brachten we, samen met de klant en Verve, Tuum tot leven. Een echt Estse naam, die ‘kern’ betekent. En zo werd de merkessentie ‘Technology at the heart of your business’ letterlijk vertaald in een merknaam. Kort, krachtig en slim. Een schot in de roos. Of beter gezegd in het hart van de organisatie.

Rivo Uibo, Chief Business Officer Tuum:

“It was initially an impossible mission but the outcome is sophisticated, brave, and elegant, exactly describing the essence of Tuum”