&Meer; haal meer uit je bankzaken: naam, categorienamen en slogan voor klantprogramma

De klant centraal stellen is waar het om draait bij ABN AMRO. Als dank aan zowel bestaande als nieuwe klanten heeft de bank een klantprogramma ontwikkeld. Op deze manier wil ABN AMRO iets terugdoen, waarbij de klant geen cent extra hoeft te betalen. Door middel van o.a. kortingen, extra geld terug op de spaarrekening en leuke acties doet de bank een geste naar haar klanten.

uitdaging: een verklarende naam die toegevoegde waarde aangeeft

ABN AMRO heeft Globrands gevraagd een pakkende naam, categorienamen en een slogan te ontwikkelen waarbij klanten getriggerd worden deel te nemen aan het klantprogramma. Hierbij was het van belang dat duidelijk gemaakt wordt dat het voordeel groeit naarmate de klant meer producten bij de bank afneemt. De uitdaging lag erin om een verklarende naam te ontwikkelen die tegelijkertijd de toegevoegde waarde uitdrukt. Optimisme, sympathie en meerwaarde bieden waren belangrijke kernwaarden. De naam moest niet borstklopperig vanuit de bank klinken, maar juist vanuit de klant spreken.

het &-teken: ook handig als kapstok

De naam &Meer vertelt dat het klantprogramma opbouwend meer voordeel oplevert. Daarnaast biedt de ampersand een leuke kapstok voor aangrenzende naamgeving. Dit is gebruikt voor de categorienamen Betaal&Voordeel, Spaar&Voordeel, Hypotheek&Voordeel, Winkel&Voordeel en Bank&Voordeel.

verduidelijkende en activerende slogan

De slogan “Haal meer uit je bankzaken” heeft zowel een verduidelijkende als activerende functie. Hij prikkelt klanten om zich aan te melden voor het programma en te profiteren van de voordelen.