Handson: naam voor huismerk van bouwmarkten

 

Handson is een eigen merk van Gamma en Karwei. Wie ondersteuning nodig heeft bij een Handson-product, verwijzen we door naar de Karwei Klantenservice of de Gamma Klantenservice.

Dit artikel gaat over de merknaam.

waarom er een merknaam nodig was

Gamma en Karwei hebben al jaren hun inkoopkracht gebundeld en zijn daardoor in staat scherp in te kopen. Om dit inkoopvoordeel verder te optimaliseren is besloten om bepaalde, niet zeer onderscheidende productcategorieën waarbij minder waarde wordt gehecht aan de respectievelijke huismerken, onder één merknaam op de markt te brengen. Beide concurrerende winkelformules zullen dit label gaan verkopen waardoor op logistieke kosten kan worden bespaard en er loyaliteit kan worden gecreëerd bij klanten (dit merk kun je alleen bij Gamma en Karwei kopen).

Het assortiment van het uniforme label bestaat uit losse artikelen én volledige concepten maar kennen weinig tot geen merkbeleving bij de klant. Het betreft hier overwegend constructieve en functionele artikelen waar veelal geen sterk A-merk als alternatief voor bestaat. Het nieuwe label zal deels de huismerken van beide ketens gaan vervangen.

Zowel Gamma als Karwei zullen het merk niet actief branden of ondersteunen met campagnes op naamsbekendheid of speciale acties.

wat was precies de opdracht voor de naam?

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen voor dit label. De naam moet passen bij een breed assortiment van constructieve, functionele artikelen. Hij moet overkomen als een op zichzelf staand merk en uitstralen dat de producten gewoon goed en betrouwbaar zijn. Niet speciaal goedkoop, maar wel een goede prijs. Eerder mannelijk dan vrouwelijk, duidelijk, fris, kort en no-nonsense. Merkenrechtelijk moet de naam beschikbaar zijn.

waarom de naam Handson is geworden

De naam Handson lijkt in vorm op een achternaam, maar drukt ook concrete daadkracht uit. Hij klinkt gemakkelijk en toegankelijk en voldoet aan alle gestelde eisen.