“Expressing perspective”, Globrands’ eigen merkessentie

Hij hangt nu aan de muur, waar hij hoort. De merkessentie: de paar woorden die de identiteit van een merk samenvatten. Die zijn niet altijd hetzelfde als de slogan. Het verschil is dat een slogan je publiek moet triggeren en de merkessentie niet per se. Die moet vooral vertellen wie je bent. Waarom het merk bestaat.

Bij CoolBlue is de slogan bijvoorbeeld “Alles voor een glimlach”, maar de merkessentie is “Gewoon verwonderen”. De eerste is naar buiten gericht; de tweede naar binnen. De eerste maakt vooral contact, de tweede inspireert medewerkers. Bij Apple vervulde “Think Different” op een gegeven moment beide rollen.

De merkessentie van Globrands is “Expressing perspective”. Uiteindelijk is dat wat we doen. We worden gedreven door het vinden van oplossingen. In beweging brengen wat stilstaat. Bij elk project – of het nu om een naam, een tagline of een BrandStory gaat – altijd geven we woorden aan iets wat daarvoor geen woorden had: een concrete omschrijving van een oplossing die nog niet bestond, een heldere, unieke merkbelofte, een rake merkessentie of een passende merknaam. Woorden die meer zeggen dan duizend beelden en merken voorzien van richting en een helder toekomstbeeld.