Strategie

De naam is het meest onveranderlijke element van een merk. Dat wil zeggen dat naam meteen al de lading moet dekken, maar dat ook op de lange termijn moet doen. De communicatie rond een nieuw merk is vaak anders dan wanneer het eenmaal gevestigd is. Ook het aanbod zal gaandeweg veranderen. Een goede naam kan de basis blijven, terwijl de omstandigheden veranderen.

merkpositionering

Een merk bestaat omdat het zich positief onderscheidt van andere merken. Met de naam laat een merk het onderscheid zien. Daarom is Globrands naast naamgeving sterk in het helpen ontwikkelen van een goede merkpositionering. Daartoe maken wij gebruik van onze Brand Definer.

merkarchitectuur en namenportfolio

Een merknaam gaat een wisselwerking aan met andere namen uit het eigen merkportfolio. Bijvoorbeeld die van de afzender, de naam van een product of dienst, lijnextensies, etc. etc. Een merkenportfolio is feitelijk een onderling samenhangende familie van merknamen.

rebranding

Opdrachtgevers komen vaak bij Globrands omdat hun merk door de naam of door de positionering beperkt wordt in zijn mogelijkheden. Een naam die 10 jaar geleden functioneerde, voldoet niet meer. Bijvoorbeeld omdat hij niet geschikt is om internationaal te gebruiken, of omdat het producten- en dienstenaanbod buiten de scope van de naam begint te vallen. Globrands biedt hiervoor maatwerk.
(lees hier een artikel van Michael Dijkstra en Leo van Sister over rebranding)