Onderzoek: een kwestie van de juiste vragen stellen

Goed onderzoek kenmerkt zich door het stellen van de juiste vragen – en die liggen bij merknaamgeving niet altijd voor de hand.

merkenrechtelijk onderzoek

In de meeste gevallen is het merkenrecht een cruciaal onderdeel van een naamgevingstraject. De centrale vraag is: ontstaat er verwarring met bestaande merken? Lees hier meer.

beschikbaarheid van domeinnamen

Waar kan je domeinnamen checken zonder dat ze gekaapt worden? Moet je die domeinnaam met dat ene belangrijke zoekwoord echt hebben, of zijn er betere oplossingen? Lees hier meer.

linguïstisch onderzoek

Globrands beschikt over een wereldwijd testpanel om snel en effectief namen te testen op juiste (en verkeerde!) associaties. Daarnaast maken we gebruik van onze uitstekende relaties binnen het Global Naming Network voor creativiteit en een genuanceerd oordeel.

consumentenonderzoek

Wie een naam voor een merkconcept test, krijgt al snel resultaten die niet overeenkomen met hoe de naam in de praktijk zou functioneren. Dat komt doordat een goede naam in de praktijk geen vragen over de naam oproept, terwijl dat precies is wat een naamtest wel doet. Daarom is het stellen van de juiste vragen ook hier de kunst. Neem contact met ons op voor meer informatie.

merkportfolio-analyse

Is de bestaande naamgeving in uw merkportfolio logisch? Zorgt zij voor maximale samenhang tussen de merken en onderlinge versterking? Ons advies zorgt voor een optimale merkarchitectuur met minimale middelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bedrijfsenquête

Het genereren van draagvlak voor een nieuwe naam kan om extra aandacht vragen. Een bedrijfsenquête is een middel om daar voor te zorgen. Maar er zijn meer mogelijkheden.