Yumble: naam voor experience brand

achtergrond

Ontwikkelaar van next generation entertainment Brand New Leisure ziet mogelijkheden om een groot, uniek indoor attractiepark te bouwen, op basis van de geavanceerde digitale interactieve technologie.  Daarmee kan het met grote regelmaat van de laatste snufjes en de nieuwste content worden voorzien, zodat het publiek blijvend betrokken blijft.

Het concept wordt als eerste in Roermond gelanceerd, waar het Nederlands, Duits en Belgisch publiek kan trekken. Als het een succes wordt, zullen er internationaal meer volgen.

Yumble illustratieopdracht

Brand New Leisure vraagt Globrands een naam voor het concept te ontwikkelen, die onderscheidend is, merkenrechtelijk te beschermen en internationaal bruikbaar. Het is van het grootste belang dat aan de naam gemakkelijk een attractiepark-gevoel te koppelen is.

resultaat

De naam Yumble klinkt in alle westerse talen eenvoudig, modern en jong en is gemakkelijk te associëren met fun en sensatie. Op het eerste gezicht zegt hij niet precies wat er geboden wordt, net als bijvoorbeeld ‘Efteling’ of ‘Thalys’. De voordelen daarvan zijn ten eerste dat hij merkenrechtelijk goed te beschermen is en ten tweede dat de naam bij het marketen van het concept meteen kan staan voor een compleet nieuwe categorie binnen de eigen branche.

In de dagelijkse praktijk kan hij zowel met als zonder lidwoord worden gebruikt, bijvoorbeeld “Yumble is een indoor attractiepark”, maar ook “Er is een Yumble in Roermond.”

Yumble is afgeleid van het Engelse woord ‘jumble’, wat als werkwoord ‘door elkaar gooien’ betekent en als zelfstandig naamwoord ‘mengelmoes, warboel’.