Opiness: naam voor reviewplatform

achtergrond

Bedrijfsreviews, zoals je die je ook op Twitter, webfora en andere vergelijkingssites ziet, zijn meestal afkomstig van de 1% klanten met heel uitgesproken meningen. Ze zijn dus minder genuanceerd en minder nuttig voor bezoekers.

Daarom zetten de oprichters van klanttevredenheids­onderzoeksbureau Tevreden.nl een reviewplatform op, waar niet alleen zulke ‘spontane’ klantfeedback over bedrijven wordt gebruikt, maar ook professionele, betrouwbare onderzoeksresultaten.

In dit nieuwe concept tonen zakelijke afnemers niet alleen professionele onderzoeksresultaten van Tevreden.nl, maar ook van Trendbox, Ipsos en Djem. Bovendien mogen zij de resultaten van Tevreden.nl publiceren in advertenties op hun eigen websites. Op die manier maken ze op een eerlijke, inzichtelijke en informatieve manier reclame.

Voor de bezoekers van dit platform betekent dit dat ze toegang krijgen tot betrouwbare, genuanceerde reviews van echte klanten.

Het platform begint met de rubrieken kinderopvang, autobedrijven, apotheken, reisaanbidders, zorg- en autoverzekeraars.

opdracht

Globrands is gevraagd te adviseren en te begeleiden bij het creëren van een goede naam voor dit nieuwe BtoC concept. De naam is in eerste instantie bedoeld voor de Nederlandse markt, maar wordt mogelijk internationaal gebruikt. De domeinextensies .nl en .com moeten beschikbaar zijn.

resultaat

De naam Opiness combineert de woorden ‘opinion’ en ‘openness’ tot een originele naam die in de meeste westerse landen zijn betekenis overbrengt.

Terwijl de betekenis heel onderscheidend is, sluit de tone-of-voice aan bij de taal die gangbaar is bij online platformen, zoals Pinterest en Spotify.