Nextail: positionering en verbale merkidentiteit voor onderdeel van Blokker Holding

achtergrond

Blokker Holding, het concern achter bekende retailformules zoals Bart Smit, Blokker, Intertoys, Leen Bakker, Xenos, Cook & Co en Marskramer, gaat een e-commerce-onderdeel opzetten. Dit onderdeel zal centraal de verschillende formules ondersteunen in het ontwikkelen en uitvoeren van hun online marketing, het waken over het online assortiment en zorgen voor de aansluiting met het fysieke netwerk van meer dan 1.800 winkels in Nederland.

Dit onderdeel zal door middel van een jonge, frisse uitstraling een aantrekkelijke speler worden die de juiste werknemers aantrekt om dit tot een succes te maken.

De ambitie is dat de omnichannel-activiteit van de winkelketens van het detailconcern verder versnellen om in 2017 meer dan 300 miljoen euro online omzet te realiseren. In 2013 liet Blokker Holding een record online omzet zien van 79 miljoen euro, 19% meer dan het jaar ervoor.

opdracht

Globrands is gevraagd om voor dit nieuwe werkgeversmerk van Blokker Holding een moderne, frisse identiteit te ontwikkelen.

Globrands neemt daarbij merkpositionering en -naamgeving voor zijn rekening en Yellow Dress Retail verzorgt de vormgeving.

Het merk is gericht op de Nederlandse arbeidsmarkt en heeft geen directe relatie met Blokker of een van de andere merken.

resultaat

De naam Nextail is een combinatie van ‘next step’ en ‘retail’.

Blokker Holding stelt in haar persbericht over de nieuwe organisatie:

“Met de bundeling van online kennis en kunde binnen één organisatie en het realiseren van schaalvoordelen verwacht het concern veel meer terug te krijgen op de investeringen in e-commerce én de volmaakte vervlechting tussen online en offline retail te realiseren.”