Cinetree: naam voor cinemaplatform

Hanna Verboom zet een film- en documentaireplatform op met in het aanbod een bijzondere samenhang. Personen vertellen hier namelijk aan de hand van films en documentaires de verhalen die zij belangrijk vinden. Het plan is dat een groep speciale curators het aanbod bepaalt.

Het zal altijd gaan om films of ducumentaires ‘die er toe doen’ en je als kijker aan het denken zetten. Maar de sfeer mag niet ‘pushy’ of activistisch zijn.

Er was al een werknaam: namelijk Treehouse. Deze stuitte echter op merkenrechtelijke problemen; dit soort symbolische namen zijn vrijwel altijd al door anderen geclaimd. Dit geldt nog eens extra voor de mediawereld, die bol staat van kleine creatieve organisaties met zulke namen.

opdracht

Hanna Verboom vroeg Globrands een naam te ontwikkelen die uniek is en aansluit bij het idee. Belangrijke waarden zijn ‘eye-opening’, ‘engagement’ en entertainment. Je moet je kunnen voorstellen dat de films samen een bepaalde categorie vormen als ze online worden aangeboden; bijna een genre, zoals arthouse-films.

De kans op merkenrechtelijke problemen met een bestaande naam, waar dan ook ter wereld, moet minimaal zijn en de naam moet beschikbaar zijn als domeinnaam.

resultaat

Cinetree is gekozen om dat het een unieke, nog niet bestaande term is. De naam suggereert kalmte maar ook leven, en een logisch, organisch verband tussen de films en documentaires die worden aangeboden.