allGo: naam en brand story voor snelle busverbinding in Almere

gemeente Almere schrijft een pitch uit

Almere is altijd in ontwikkeling. De gemeente introduceert een innovatief en vooruitstrevend openbaar-vervoersysteem dat zorgt voor een goede aansluiting tussen de wijken en treinstations. Een  BRT (Bus Rapid Transit) systeem vervoert reizigers met de bus snel en betrouwbaar via een aparte busbaan.

Keolis pitcht voor voor de aanbesteding. Als onderdeel daarvan vraagt het bedrijf Globrands een krachtig merkconcept te ontwikkelen door middel van een brand story en aansprekende naam.

samenhang in een stad waar de wijken ver uit elkaar liggen

De brand story maakt het belang duidelijk van een sterk stadsnetwerk in een stad waarbij de wijken ver uiteen liggen. Een goede verbinding is cruciaal, maar ook de sociale cohesie in de stad is belangrijk. De bus moet voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken zijn.

een busverbinding voor iedereen

Voor de naam zijn de kernwaarden snelheid, verbinding en toegankelijkheid belangrijk. Het begingedeelte ‘all’ legt de link met Almere. Daarnaast laat ‘all’ zien dat de bus er voor iedereen i: jong of oud, ongeacht achtergrond. ‘All’ refereert ook naar het bereiken van alle delen van de stad. Snelheid en gemak wordt benadrukt met ‘Go’, het belangrijkste kenmerk van het BRT systeem wordt daarom met een hoofdletter geschreven.

Keolis wint

Keolis wint de aanbesteding en in 2017 wordt het nieuwe busvervoer in Almere geïntroduceerd.

Dit is de website van allGo.