Geert Docter

Als creative consultant houd ik me bezig met de creatieve en strategische uitvoering van projecten. Ik behoor tot degenen binnen ons bureau die oplossingsrichtingen verkennen en vertalen in concrete voorstellen voor naamgeving en andere verbale merkelementen.

Rond 2000 begon ik te freelancen als merknaamcreatief, met een achtergrond als liedjesschrijver voor o.a. Kinderen Voor Kinderen, toetsenman in een poprock-coverband, communicatiewetenschapper, facilitator van groepsprocessen en medewerker bij Verkeer en Waterstaat.

In 2004 trad ik in vaste dienst bij Globrands naming & strategy. Het leuke aan mijn werk vind ik om onze opdrachtgevers en hun plannen steeds beter te kennen en begrijpen, door de wisselwerking tussen onze voorstellen en de keuzes die worden gemaakt. Het maakt me gelukkig als nieuwe ideeën van onze opdrachtgevers sterk en levensvatbaar blijken te zijn. Met goede verbal identity draagt Globrands daar aan bij.

Globrander sinds: 2004

Beste uitspraak:
“Frankly, there isn’t anyone you couldn’t learn to love once you’ve heard their story.”
– maatschappelijk werker tegen Andrew Stanton (schrijver Toy Story, WALL-E, Finding Nemo)

Een goede merknaam:
biedt mogelijkheden en geeft richting.

Ook:
Muziek maken, rockopera componeren; populaire micro- en macrocosmologie; de app Coinski voor iOS ontwikkelenrare videoclips maken

LinkedIn